Som jag sa till mina elever idag. Är det något man inte kan påverka så är det vädret. Men jag är VERKLIGEN inte redo för att avsluta vinterlöpningen.

Det har ju nu varit ett antal helt underbara veckor med snö, is på sjön och soliga dagar. Jag har njutit i fulla drag av att springa i snön och speciellt, av att springa på sjön. Även fast jag har sprungit i många år nu och hållit igång under vintern sedan 2014 så har jag aldrig sprungit på isen och inte runt ön, dvs Alntorps ö i Norasjön.

Men nu har jag det och det är helt underbart och jag vill inte att det ska ta slut än. Löpningen på vintern är på vissa sätt mycket tyngre och det har varit bitvis väldigt kallt nu. MEN den ger så mycket annat också. Den ger extra motstånd som blir som styrketräning och framförallt så ger den så otroligt mycket för själen.

Alla är vi olika (och tur är ju det) men jag fattar verkligen hur man kan välja att ställa sig på ett löpband inne mot ett pass ute oavsett om det är snöstorm, kallt eller sol. Klär man sig och anpassar farten efter kylan så finns det inga hinder.

Så nu ber jag en lite bön till vädergudarna att inte ge oss plusgrader och regn. Jag vill ha mera vinter och vinterlöpning.